MIRVI ontwerpt, schrijft en redigeert

tekstredactie-artikel

Zijn jouw teksten duidelijk genoeg?

Als professional kun je vast wel aardig schrijven over jouw vakgebied. Maar begrijpen je klanten het ook? Of laat je je verleiden tot vakjargon en lees je gemakkelijk over je eigen fouten heen? MIRVI helpt je graag als redacteur. Om de puntjes op de i te zetten en je teksten helder en aansprekend te maken.

Verbeter je teksten met tekstredactie

MIRVI zet graag de puntjes op de i door je teksten kritisch door te lezen en aan te passen. Het spreekt voor zich dat ik spelfouten en grammaticale missers corrigeer. Maar ik kijk ook of de teksten wel aansluiten bij jouw doelgroep. Is het een algemene, brede doelgroep? Dan kunnen de teksten misschien wel toegankelijker worden door minder vakjargon te gebruiken. Zijn de teksten niet lekker leesbaar? Ik kijk of ik ze actiever kan maken, aansprekender en minder wollig. Ben je te lang van stof? Dan kijk ik of ze compacter en beknopter geschreven kunnen worden. Schrijven is schrappen en daar help ik je graag bij.

Kritische vragen maken je teksten scherper

Als tekstredacteur probeer ik me zo veel mogelijk te verplaatsen in de uiteindelijke doelgroep: jouw lezer. Ik bekijk de teksten met de bril van die lezer en stel je kritische vragen:

  • Wat staat hier nu eigenlijk?
  • Wat is de kern van wat je wilt zeggen?
  • Is het wel zo logisch wat je hier beweert?
  • Wat betekent dit concreet?
  • Klopt dit wel met wat je eerder schreef?

Jouw antwoorden helpen me om je teksten verder aan te scherpen.

Jouw teksten ook laten redigeren?

Kunnen jouw teksten wel een goede redactieslag gebruiken? Neem dan contact op met MIRVI en informeer naar de mogelijkheden.

Neem contact op